Building Community Resilience
AAPI Mental Wellness Summit

Saturday, June 4, 9AM - 3PM
Location: Venue TBD in Aurora, CO

DEADLINE TO SUBMIT:
Friday, May 6, 2022 at 5PM MT
An honorarium will be provided for your time and knowledge.

On Saturday, June 4, the mental wellness summit will be held for the Asian Pacific Islander (API) community and other BIPOC communities. 

With the rise in anti-Asian hate, the isolation from COVID-19, and the perpetual foreigner stereotype for the API population, there is an increased need in cultivating and improving the mental wellness of our communities.
 

The Mental Wellness Summit aims to tackle the taboo of mental illness, increase education regarding mental wellness, and promote resources for API community members. 

What To
Expect

Saturday, June 4, 2022

REGISTRATION WILL

BE AVAILABLE IN

MAY 2022!

Preliminary Schedule
9:00 AM Check-In
9:15 AM Welcome and Plenary Session [30 minutes]
9:45 AM Educational Mental Health Workshops [1 hour]
10:45 AM Whole-Body Wellness Workshops [1 hour]
11:45 AM Lunch & Resource Fair [45 minutes]
12:30 PM Educational Mental Health Workshops [1 hour]
1:30 PM Whole-Body Wellness Workshops [1 hour]
2:30 PM Closing [30 minutes]

There are two Educational Mental Health sessions, and two Whole Body Wellness Workshops. We invite you submit a workshop for a one-hour session. Educational presentations can entail topics like discussions on intergenerational trauma, how to access mental health care/services, barriers such as stigma or language, managing stress, etc. Whole Body Wellness physical activity workshops can include as tai chi, yoga, meditation, martial arts, cooking, dance, etc.

This event is organized by CORE: Community Organizing for Radical Empathy and CACEN: Colorado Asian Culture and Education Network, with the support of Aurora Asian/Pacific Community Partnership and The Colorado Health Foundation.

 

If you have any questions/concerns, please contact: infocoredei@gmail.com.